Изключително спокойно протича вотът в ОУ "Душо Хаджидеков" в район "Централен". Причината за това обаче е ниската избирателна активност на пловдивчани, макар и в центъра по традиция гласоподавателите да са най-склонни да се разходят до урните.

До момента, към 18 часа, в две от големите секции са гласували едва 30 на сто от хората в избирателните списъци. Сравнено към обобщените данни за страната това дори е висок процент.

Към този час има само един избирателен район, в който са гласували около 30% от всички, имащи право на глас на балотажа, и той е 23-ти МИР в София.

"Много бързо се случва гласуването днес, отнема максимум 2 минути при всеки гласоподавател. Днес не сме имали опашки, не са се струпвали хора. Проблем с машините също не сме регистрирали",заяви секретар на 75-a СИК пред репортер на TrafficNews.

Ниската избирателна активност членовете на секционните избирателни комисии отдават на възможността за избор.

"Вероятно факта, че при балотажа са само две опциите за гласуване, попречи на вота. Гражданите показаха много слаб интерес днес", заяви председателят в секция 78.

За разлика от огромните опашки, които някои помнят, днес спокойният ден по-скоро тласка към отегчение членове на комисиите. 

Към този час към урните продължаваха да се стичат хора, но броят им бе незначителен.