Кръстовището на бул. "Васил Априлов" и ул. "Филип Македонски" потъна в прах вчера сутринта, след като багер събори стара къща. Инвеститорът, който ще строи на парцела жилищна кооперация, е получил необходимите документи за събарянето на сградата, но е пропуснал да подсигури водоноска, която да възпрепятства вдигането на прах. След няколко сигнала от съседните сгради до Пловдивския общински инспекторат, на място е пристигнала проверка и инспекторите са съставили акт на инвеститора Александър Червенков. 

След осигуряване на водоноска, събарянето продължи на пълни обороти под зоркият поглед на инвеститора. 

Червенков е бивш футболист и представител на няколко букмейкърски компании в Пловдив. Бе водач на листата на ПП"Българско лято" на Васил Божков на изборите през 2021 година, но партията не успя да прескочи 4%-та бариера. 

Районът бе разчистен буквално минути преди предизборната среща на партия ГЕРБ, която се проведе в съседство в комплекс "С.И.Л.А".

Южната промишлена зона като лунен пейзаж! Облаци от прах, разбити пътища и купища отпадъциРаботещи в района с апел до институциите да спрат замърсяването