Започна почистването на река Стряма в района на село Трилистник. При последното наводнение през есента на миналата година 112 къщи бяха засегнати, а няколко семейства загубиха домовете си.

В рамките на следващия месец два багера и един булдозер трябва да разчистят от саморасли дървета терен от около 1,3 км от двата бряга на реката.

Кметът на селото отдавна сигнализира институциите за нуждата от почистване на реката. Последното почистване е било преди повече от 10 години. Вчера местни жители излязоха на протест с искане за спешно почистване и уширяване на коритото на реката.

От "Напоителни системи" се надяват да получат допълнителна техника.

"При Трилистник дигите са здрави, колкото и да са стари и неподдържани. В момента тук проблемът е от развитата гъста саморасла растителност вътре в коритото. Тя може при обилен валеж да причини високи води, които да прелеят. Сега очакваме прехвърляне на допълнителна техника и от други клонове на "Напоителни системи", тъй като нашата е стара и амортизирана", заяви инж. Никола Кърнолски, Напоителни системи - Пловдив.

След като приключи с почистването на река Стряма в района на Трилистник, техниката ще се премести в района на с. Войнягово.

Припомнчме, че вчера жителите на село Трилистник излязоха на голям протест  и затвориха пътя за АМ "Тракия".