„Организация и контрол на транспорта” предприема спешни мерки след публикация на TrafficNews по повод сигнал на гражданин за неадекватно разположени пътни знаци в кв. „Триъгълника” в район „Централен”.

Това заяви директорът на общинското предприятие Георги Стоилов, който вече разпореди на експертите да извършат оглед за състоянието на пътните знаци в цялата зона, която към момента е пряко засегната от мащабния инфраструктурен проект в близост.

Припомняме, че по-рано днес на кръстовището между улиците „Кавала” и „Тракия” възникна катастрофа, при която пострадаха две жени, а като причина за възникването й, читателите ни посочиха неадекватното разположение на пътните знаци в района. Мъжът посочи, че многократно е подавал сигнали до район „Централен”, Община Пловдив, както и до различни общински предприятия, но единственото извършено от тях действие е било входиране на сигналите.

След инцидента медията ни отправи официално запитване до директора на ОКТ – Георги Стоилов по този повод. Стоилов е категоричен, че всеки, поставен от общината знак е на нормативно определеното място, но след това се констатират случаи, когато някой просто го е „счупил и леко преместил”.  По думите му, освен увредените при пътнотранспортни произшествия в града се извършват десетки посегателства върху пътните знаци – откраднати, надраскани, задраскани, облепени и доста други, които и най-богатата фантазия трудно може да си представи.

За увреждане на елементите на пътната инфраструктура е предвидена глоба, но тя се налага от компетентните институции. От „Организация и контрол на транспорта” са сезирали Общинска полиция, „Общинска охрана” и Пловдивския общински инспекторат да засилят контрола и възпрат посегателствата върху пътните знаци, защото те са много важни за безопасността на всички участници в движението.

Директорът Георги Стоилов благодари за всеки сигнал, подаден от гражданите, и увери, че се извършват незабавни проверки и съответните действия за бързо решение на поставения проблем.

Две жени са в болница след катастрофа в Пловдив, очевидец вини организацията на движениетоСпоред читателите ни разположението на знаците в района е неадекватно