41-годишният Алекснадър е шофьорът, който предизвика хаос на кръстовището на Чифте баня в Пловдив. По-рано през деня мъжът изведнъж спря автомобила си по средата между две ленти на  бул. „Шести септември“, заради което образува зверско задръстване в час пик. Очевидци коментираха, че е изглежда като заспал - бил е абсолютно неадекватен и неконтактен. 

Наложи се намеса на екип на Бърза помощ, тъй като мъжът бе изпаднал в безсъзнание. Медиците направиха спешна интервенция при полеви условия. След като той се свести, бе откаран от полиция в 4 РПУ.

В полицейското управление са му направени тестове за наркотици и алкохол. Пробата за алкохол е отчела 1,54 промила, а дръгтестът показал наличие на опиати.

По непотвърдена информация мъжът е употребявал хероин, въпреки че е борил зависимост на метадонова програма. Заради шофирането в нетрезво състояние и положителната проба за дрога, той е бил задържан за 24 часа. Александър има и други нарушения на пътя и е стар познайник на полицията. 

Неадекватен шофьор заспа в трафика до Чифте баня, медици го изкараха от колатаЛекарите подозират за голямо количество употребени наркотици