С последното си решение правителството на Кирил Петков отпусна 18 млн. лева за реконструкцията на Голямоконарско шосе в границите на Община Пловдив. Проектът е част от предложението  на МРРБ и Гроздан Караджов за целево финансиране инвестиционни проекти. Чрез преструктуриране на бюджета на ведомството за 2022 г., са осигурени 418 млн. лв.  Финансиране получават 297 проекта за пътища, улици и ВиК мрежа, чиято обща стойност е 827 млн. лева. 50% от парите общините ще получат през тази година ,а останалата част през 2023-а година.

Един от проектите е именно реконструкцията на Голямоконарско шосе, а за Област Пловдив са предвидени 81 млн. лева.  Финалният списък с проекти е съставен от експертите в МРРБ, съвместно с Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ).  

В  момента Община Пловдив подготвя обществена поръчка за реконструкцията на Голямоконарско шосе, като вече има пусната такава за строителен и авторски надзор. Въпрос на дни е да се издаде и строително разрешение.

По подобие на стадионите парите ще бъдат преведени по сметките на Община Пловдив и тези пари няма как да отидат за други дейности.

Тази година в бюджета бяха предвидени 2,5 млн. лева за шосето, а в следващите 2 години трябваха по 8,5 млн. лева. С решението на кабинета на практика тези средства могат да бъдат  пренасочени към други проекти.

Очаквайте подробности за останалите проекти в Пловдивска област, които ще се финансират от правителството!