Рокадите в Областната дирекция на полицията в Пловдив продължават. Днес в дирекцията са пристигнали 8 заповеди, подписани от министъра на вътрешните работи Началниците на пет от шестте райнни управления в града са преместени и ще оглавят полицейските управления в по-малките населени места. Началникът на Първо районно Асен Солаков  назначен за началник на РУ - Хисаря. Колегата му Георги Машонов, който бе начело на Второ районно в продължение на 5 години, поема управлението в село Труд. Венелин Костов , който оглавяваше 3 РУ ще заеме началническия пост в Стамболийски, след като предшественикът му Ангел Керпиев бе отстранен от работа, заради образуваното срещу него дисципилнарно производство. 

Заради допуснати нарушения при разследване на убийството на Димитър Малинов, със заповед на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов срещу Керпиев бе образувано дисциплинарно производство. 

Дългогодишният началник на 4-то районно Сивлин Бабаджанов поема отдела за видеонаблюдение в областната дирекция. Шефът на пето РУ Иван Чочков ще оглави отдел в районното в Стамбалийски. Срещу него започна проверка след сигнал, че се е опитал да окаже въздействие върху служители на КАТ, след като е засечен да шофира с над 100 км/час по пловдивски булевард. 

За началник на КАТ е назначен Красимир Нешев. 

Комисар Виктор Празов се връща начело на Охранителна полиция, след като досегашният титуляр Костадин Костов бе пенсиониран, а Васил Саватинов оглавява Икономическа полиция. 

Миналата седмица бе приета молбата за пенсиониране и на началника на Икономическа полиция Славчо Алексиев. 

Рокадите в Областната дирекция стартираха в средата на септември със смяната на зам. директорите на полицията. Единият зам. директор Сълко Литов бе пенсиониран, а другият - Радослав Начев предстои да бъде преместен на друга длъжност. Като зам. директор бе върнат Димитър Събчев, а началникът на Шесто районно Николай Кирков бе възстановен след серия спечелени дела, след като със заповед на служебните министри бе командирован в Труд в нарушение на ЗМВР. 

Предстои в МВР да бъдат изпратени предложения за назначения на нови началници на овакантените места в районните управления. 

Според източници на TrafficNews има издадена заповед за дисциплинарно уволнение на предишния директор на Областната дирекция Васил Костадинов , но малко преди да му бъде връчена, той внезапно се е озовал в болница. Това е изпитан прийом , използван от доста полицейски служители, заплашени от дисциплинарно уволнение.