Кръстовището между булевардите "Цар Борис III Обединител" и "Шести септември" до "Баня Старинна"  няма да се затваря в събота и неделя следобед, както бе обявено вчера. Това съобщиха от ОП "Организация и контрол на транспорта".

Временна организация на движението със затваряне на пътни участъци се предвиждаше във връзка с уведомление за протест на собственици и работещи в заведения. Късно вчера в Община Пловдив е получено ново уведомление от Сдружението на заведенията в България за отмяна на протестните действия със спиране на движението.

Припомняме, че протестите на собствениците на заведения и техни служители три дни подред излязоха на, за да изкажат несъгласието си с предложенията за ново затваряне на обектите им. Вчера те се отказаха да блокират булеварда, като явно намерението им се е променило и за уикенда.

Ресторантьорите искат вместо затваряне, държавните власти да проведат кампании за ваксинация сред хората, за да се ограничи заразата.

Очаква се обаче протестите да продължат и през новата седмица, като тогава отново може да бъдат блокирани пътни артерии.

Ресторантьорите в Пловдив: Искаме кампания за ваксинацияДнес протестиращите решиха да не блокират кръстовището на Чифте баня