Ръководството на ДПС  бе в Пловдив на втория ден от Великден. Делегацията, начело с председателя на партията Мустафа Карадайъ се включи във вечерята ифтар на Джумая джамия. Срещата е  символ на толерантността и опрощението по време на Рамазана.  Тази година свещения месец за мюсюлманите Рамазан почти съвпада с Великия  пост на християните преди Великден, а в петък е Байрам.

Благотворителната вечеря-ифтар бе дадена от кмета на община Османгази - Бурса Мустафа Дюндар пред Джумаята. 

На ифтара присъстваха още посланикът на Р Турция в България Н.Пр. Айлин Секизкьок, зам.-председателят на ДПС Ахмед Ахмедов, народните председатели Танер Али, Рамадан Аталай, Ертен Анисова, Хатидже Георгиева и Сезгин Мехмед, както и членът на ЦОБ на ДПС Имрен Мехмедова.

Поздравявам ви с нашия благословен месец Рамазан. Много съм щастлив, че сме заедно в тази благословена нощ, нека Аллах приеме нашите молитви, заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той припомни опустошителното земетресение в Турция. И се обърна към Мустафа Дюндар: „В такъв момент, уважаеми господин кмет, вие намерихте време да сте сред нас  и ние отново сме заедно. През последните години винаги прекарахме нощите на Кадир заедно за което благодаря!”

Нашите молитви, нашата подкрепа ще продължат, категоричен бе той.

Надявам се да се сформира мнозинство и да излъчим правителство, в което и ние да участваме, коментира политическата обстановка Карадайъ.

Посрещаме свещената Нощ Кадир! Много ми е приятно да бъда с вас този път в Пловдив. В България съм от 3 години и вече имам четири Рамазана. За мен това се превърна в традиция, заяви посланикът на Р Турция у нас Н.Пр. Айлин Секизкьок по време на ифтара.

След вечерята, делегацията посети Античния театър и се разходи по Главната.