Проверките на данъчните в Пловдив продължават. Редица фирми са били посетени от агенти под прикритие, като на много дружества са връчени „честитки”. Те са хванати с различни нарушения по закона за данък добавена стойност.

Сред новите клиенти на НАП са магазини, сергии, склад и автомивка. Имената на дружествата официално са вписани в „черните” списъци, публикувани в сайта на приходната агенция.

Сред обектите, ударени от данъчните е магазин, намиращ се на Руския пазар. Търговецът е посетен изненадващо от служители на приходната агенция и след проверката му е съставен акт. След законовия период,  „ТЕР-ЕЛ” ЕООД ще получи и наказателното си постановление.

Магазин за хранителни стоки, само на няколко метра от Руски пазар, също е бил атакуван от данъчните. Обектът се намира на улица „Дилянка”.  От няколко дни името на фирма „СЕБАТИЕН 278 ЕООД ” е вписано в „черните списъци” на агенцията.

В крачка е спипано и дружеството „ГЕ ИНВЕСТ” ЕООД. То стопанисва автомивка, която се намира на булевард „6 септември”.

В „черните” списъци попадна и магазин за спортни стоки. Той се намира в ТЦ „Гранд”, на етаж 2. Обектът се е сдобил със санкция и от дни е в официалния сайт на НАП за нарушители.

Проверки на данъчните е имало и в Пловдивско. Данъчни са  нахлули в склад на едро, който се намира в село Скутаре. Фирмата „БОРДИС ООД” е била проверена и са констатирани нарушения. Съставен бил акт.

В Калековец пак е хванат търговец, стопанисващ хранителен магазин на улица „Хан Крум”.