Обичайният протест, който се провежда всеки четвъртък в Пловдив, утре се разделя на две. Част от демонстрантите под тепетата ще заминат в столицата, където е планиран протест "Велико Народно Въстание II". Останалата част от пловдивчани пък отново ще се съберат в 18:30 часа на площад „Съединение”.

Тези, които ще потеглят към София ще се съберат в рано сутринта на площад "Независимост". В социалните мрежи, организаторите се заканват, че събитията от 2 септември ще се повторят.  "Да довършим това, което започнахме”, заканват се протестиращите.

По време на протестите преди седмица, столицата се превърна в арена на сблъсъци между протестиращи и полиция. Стигна се до десетки арести, ранени от хвърлянето на различни предмети, бомбички, както и пострадали от използвания по време на събитието спрей.

В Пловдив демонстрациите ще бъдат отново пред паметника на Съединението. Отново след 19:00 часа хората ще се отправят към Главната на шествие. То ще продължи по булевард „Цар Борис IIIОбединител”, булевард „Шести септември” и ще приключи пред Областна управа.

Заради шествието отново движението в Пловдив ще бъде парализирано. Редица улици и възлови кръстовища ще останат затворени. Автобуси и коли ще бъдат пренасочвани по алтернативни маршрути.