60-70 души се събраха на митинг малко след 19:00 часа в подкрепа на правителството и вече бившият председател на парламента Никола Минчев на площад „Съединение” в Пловдив.  Проявата бе организирана от кандидата за кмет на последните местни избори от „Демократична България” Атанас Костов. Адвокатът дръпна 10-минутна реч, в която обаче плахо засегна причината за днешния митинг.

В по-голямата част от нея неуспелият кандидат-кмет говори за проблемите на Община Пловдив и управлението на Здравко Димитров. Речта му много повече наподобяваше негова заявка за участие на местните избори през 2023 година,  без голямо отношение към проблемите на жълтите павета. Костов говори за теглените заеми от кмета Здравко Димитров, уличните ремонти, транспортни блокади и презастрояването. Той изтъкна и заслугите си в битката му със статуквото – жалбите срещу актовете, писани на АМ „Тракия” преди ремонта на Чирпан – Стара Загора и други негови изяви.

На площад дойдоха и други активисти на „Демократична България”, както и „Продължаваме промяната”. Сред тях депутатът и местен координатор на ПП Росен Костурков и областният управител Йордан Иванов. Към 20:00 часа протестиращите започнаха да се разотиват.