Бивша общинска фирма за строителство „Пловдивстройресурс”, приватизирана от ексфинансовия министър Муравей Радев, иска да закупи два общински имота под сградите, на които е собственик. На предстоящата сесия за втори път в рамките на този мандат се внася предложението  за продажба на два общински имота по чл. 35 от Закона за общинска собственост.  Той гласи, че собственик на недвижим имот върху общинска земя, може да я  закупи без търг.

Предложението касае два имота, които се намират на топ локация до новия парк върху бившата детска градина „Мир” в район „Западен”.  Единият е с големина от 927 кв.м, а другият е от 956 кв.м. Върху тях има две 70-годишни сгради с обща площ от 520 кв.м РЗП. Те са били ползвани на времето като  общежития на строителите от Е.С.О „Градстрой” и свързани с „Пловдивстройресурс”, част от „Строително-монтажен комбина” – Пловдив.След приватизацията сградите влизат в активите на фирмата, но земята отдолу е общинска. Макар че се водят за жилищни нужди, в тях се помещават офисите на приватизираната фирма.

Фирмата, на която начело е Красимир Томов, а в Съвета на директорите е Муравей Радев, искат да вземат двата имота по чл. 35 от ЗОС още в миналия мандат. Бившият кмет Иван Тотев обаче отказва да пусне процедурата до Общинския съвет, като четири години казусът е по съдилищата. С решения на Административния съд, а след това и ВАС обаче се отменя заповедта на Община Пловдив и магистратите постановяват, че процедурата трябва да бъде завършена.

През октомври 2021 година решението е внесено  за гласуване в местния парламент, но тогава не събира необходимия брой гласове. Новото предложение е идентично с предходното, с разлика в цените на имотите. Според независимата оценка двата имота с оценени 101 360 лева и 105 100 лева.

Ако този път предложението събере нужните гласове, то фирмата ще придобие двата имота. Това  ще им позволи да събори старите сгради и там да изникнат нови жилищни комплекси.  Фирмата обаче няма право да жали решенията на Общинския съвет.

Според търговския регистър  в приватизираната фирма работят 39 души, а годишният й оборот е над 3 млн. лева за 2020 година . Компанията участват в различни обществени  поръчки за строителство в цялата страна, отделно строят жилищни и промишлени обекти.

В  Съвета на директорите на акционерното дружество освен управителя Красимир Томов и Муравей Радев са още Ана Петкова,Димитър Попов и Костадин Пелтеков.

През 2020 година в халетата на фирмата на бул. „Марица”  избухна голям пожар, с който  пожарникарите се бореха близо ден, а той обхвана цялата складова зона.

Изгорялото хале - собственост на "Пловдив стройресурс" на Муравей РадевБлизо 20 склада са засегнати от огнената стихия, огънят вече е локализиран