"Изразих волеизевлението  на Общинския съвет по време на акционерното събрание на „Пълдин Туринвест” – по първа точка за блокиращата квота, а по другите гласувах „за” предложенията". Това заяви представителя на Община Пловдив в „Пълдин Туринвест” Ясен Михайлов след общото събрание на акционерите на смесеното дружество.

Общинският съветник бе причакан от 20-ина протестиращи пред залата в хотел „Санкт Петербург”, където се проведе общото събрание на дружеството. Протестиращите се опитаха да влязат в залата, но охранителите не ги допуснаха вътре. Стигна се и до спречкване между тях. Повикана бе и полиция, като на място пристигнаха 7 служители. Те също застанаха пред вратата на на залата, в която се гласуваха важните решения. 

След края на срещата протестиращите поискаха да влязат, за да се уверят, че вътре няма никой. 

Припомняме, че по-рано днес втората извънредна сесия за акциите на Община Варна в Панаира пропадна заради липса на кворум. След това имаше и брифинг на кмета Здравко Димитров и областния координатор на ГЕРБ Иван Тотев.

Зико заяви, че ще обжалват решенията от Общото събрание, а Тотев каза, че съветниците от ГЕРБ не са присъствали, тъй като отказват да участват в политически циркове.

Окончателно! Кворум няма, пропадна сесията за ПанаираПредставителят на община Пловдив ще гласува „за” апорта на варненските акции в дружеството

Зико: Ще обжалваме вписването на акциите за Панаира! Тотев: ГЕРБ няма да участва в политически циркове