„Продължаваме промяната-Демократична България“ (ПП-ДБ) оттеглиха точката за Пловдивския панаир, която беше определена като първа за заседанието на парламента днес.

Причината е, че вчера министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов е разпоредил пълен анализ на всички действия по казуса, извършени от ведомството с цел защита на държавния интерес, пише 24 часа.

Министърът на икономиката разпореди пълна проверка по казуса с Панаира

Това се случи, след като в четвъртък Апелативният съд-Пловдив излезе с определение, че Агенцията по вписванията няма правен интерес от изненадващото решение от Общинския съвет Варна за апортиране на притежаваните акции в дружество „Пълдинг туринвест“, посочи Даниел Лорер от ПП-ДБ, цитиран от БТА. От името на парламентарната група той изрази адмирации за светкавичните действия на министър Богданов. Това е важен сигнал към цялото общество и към пловдивската общественост, посочи Лорер. И декларира, че ПГ на ПП-ДБ няма да се откаже да търси решение за „Пловдивския панаир“ в рамките на закона.

По предложение на председателя на Народното събрание Росен Желязков в дневния ред беше включено първото четене на т.нар. удължителен бюджет.

Финансовият министър Асен Василев е потвърдил участие в дебата.