Пожар отново се разрази в "Столипиново". Черен дим е покрил улица „Крайна”, а жители сигнализираха пред TrafficNews, че миризмата е много силна, тежка и задушлива. Едно от незаконните сметища, образували се по улицата е пламнало, сигнализираха жители на квартала.

Купчината смет се е запалила, но благодарение на бързата реакция на огнеборците, пламъците са загасени. Въпреки това силна миризма се носи в района.

Въпросното сметище бе запалено и преди две седмици. Тогава повече от 24 часа боклуците тлееха и задушаваха квартала.

Войната с боклука и незаконните сметища в Столипиново изглежда е нерешима и колкото и да се чисти и извозва, „новите” купчини с отпадъци се появяват отново и отново.

Припомняме, че жител на Столипиново  бе готов да заведе дело срещу ОП”Чистота”. Причината – неизпълнение на част от функциите на предприятието, а именно да контролира, глобява, да не допуска формирането на незаконни сметища и да въвежда регламент при нерегламентираното изхвърляне на боклук. Решението му дойде след формирането на нерегламентираните сметища на улиците „Крайна” и „Ландос”, които сеят миризма и зараза в квартала.

През последните дни обаче решението му е разколебано. Причината – липса на подкрепа от съкварталците си.

Жителят на Столипиново, решен да съди „Чистота”, осъзна къде се корени проблемътОт държавното обвинение са отказали да образуват досъдебно производство