КЗК потвърди избора на „Трейс холд груп” за новия лъч на Околовръстното шосе на Пловдив от Скобелева майка до Асеновградско шосе.   Със свое решение комисията отхвърля жалбата от консорциум с водещ партньор „ПСТ груп”, като неоснователна, както и класирането на участниците.

Трейс бяха дали най-ниска цена - 34,5 млн. лева без ДДС или 41,9 млн. лева с налога при прогнозна цена от 50 млн. лева с ДДС. Жалещата компанията пък бе предложила 47,7 млн. лева с ДДС.  

Решението на КЗК е публикувано на 10 май, като до 24 май ПСТ – Груп може да обжалва във ВАС. Ако тя не го стори,  то АПИ може да подпише и договора за строителството. Регионалният министър Гроздан Караджов потвърди, че там нещата са на финала и очаква Община Пловдив да актуализира ПУП-а на проекта.

Днес ще бъдат разгледани и идейните разработки за два участъка за удвояването на Околовръстното шосе. Те са по договорите, касаещи проектирането на Околовръстното от АМ „Тракия” до Пазарджишко, както и т.на.р Царацовски възел.Преди година бяха подписани договори с „Рутекс” и „Пътпроект 2000”, съответно за 442 хил. с ДДС и 303 хил. с ДДС за проектирането.

Все още обаче няма решение за проектирането на основното трасе от Пазарджишко до Асеновградско шосе.  Вече повече от година АПИ не подписва договора с „Пътпроект” ЕООД, а няма никаква информация защо това не се случва, като от агенцията отговарят с шаблонен отговор, че „комисията продължава своята работа” по тази позиция.

АПИ удари на камък с опита да започне веднага строителството на Югоизточния обход на ПловдивАгенцията поиска предварително изпълнение на решението, макар да бе депозирана жалба в КЗК

Фирма на бивш зам.-министър блокира с жалба новия лъч на Околовръстното на ПловдивКонсорциум с водещ партньор „ПСТ груп” е пуснала възражение в КЗК