Поредна акция на НАП се проведе в Пловдив. Данъчни отново се впуснаха в проверки, като през последната седмица редица дружества са хванати в издънка. Под ударите на данъчните попаднаха магазини за дрехи, заведения за бързо хранене и автомивка.

След проверка на служителите на приходната агенция, магазин в центъра на Пловдив се е сдобило с акт. Бутик „Ганг” се намира на Главната и е един от известните брандове под тепетата. Данъчни са констатирали нередности, а през изминалата седмица дружеството, стопанисващо магазина за дрехи, официално е вписано в „черните списъци”.

В графата за неизрядни фирми се появи и името на фирма „Гурко”, която стопанисва заведение за бързо хранене. Баничарницата на булевард „Освобождение” е посетена от агенти на НАП, които са констатирали нарушения. Последвала е санкция за собствениците, но обектът не е санкциониран с най-тежкото наказание „принудително запечатване”.

Още две баничарници са били проверени от данъчните. Те се намират извън Пловдив – в Строево и Стамболийски.

През последния отчетен период, под ударите на НАП попадна и автомивка. Обектът за почистване на автомобили се намира в Промишлена зона. Официално името на фирмата, стопанисваща обекта – „Аякс” фигурира в сайта на приходната агенция.