Поредната полицейска акция ще бъде извършена тази нощ в няколко клуба в Пловдив, научи TrafficNews. Униформени, съвместно с представители на агенция "Митници", НАП , РЗИ и Българската агенция по безопасност на храните ще проверяват за  разпространение и употребата на наркотични вещества, райски газ, както и на нерегламентирано присъствие на малолетни и непълнолетни.

Масирана акция по заведенията в Пловдив и други областни градове имаше преди две седмици. При проверките в Пловдив не бяха открити нарушения, за което всеки от проверените клубове разполага с протокол.  Въпреки това от ОД МВР - Пловдив бяха подали към министерството невярна информация за нерегламентирано присъствие на непълнолетни в заведения. От ръководството на дирекцията отказаха информация в кои заведения са били засечени нарушителите. 

Репортер на TrafficNews обаче направи проверка във всички заведения, в които  е имало акции и се оказа, че в НИТО ЕДИН клуб в града не е имало непълнолетни лица, които да са били там без придружител, както изисква законът. там където е имало непълнолетни, те са били с придружители и необходимите документи. 

С каква цел пловдивската полиция заблуждава гражданите не стана ясно, но предвид редицата закононарушения, извършени през последните месеци от служители на дирекцията, очевидно да потуши натрупаните негативи за сметка на бранша. 

Полицейски фейк! Защо пловдивската полиция манипулира данните от проверките в нощните клубове?Ръководството на ОД МВР тенденциозно настройва обществото срещу бранша, в който работят десетки хора