Представители на Централен полицейски синдикат - МВР днес ще се срещнат с новия министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Във връзка с реформите в министерството, които така и не стартираха през последните две години, въпреки заявките и обещанията на различнитеполитически формации, синдикатът предлага няколко спешни мерки за подобряване на цялостната дейност и състоянето на МВР. 

Две от най- важните точки са свързани с работата на пенсионираните служители, които продължават да работят в системата. "Предлагаме да бъде гласувана промяна в Закона за МВР, с която да се даде възможност служебното правоотношение да бъде прекратено от органа по назначаването с едномесечно предизвестиена служител по чл. 142 ал.1 т.1 от ЗМВР,който е упражнил правото си на пенсия за осигурителен стаж и възраст. По този начин ще бъде въведено балансирано и поетапно освобождаване на тези служители от министерството. С друга промяна в ЗМВР настояваме всички пенсионирани служители  по чл. 69 ал. 2 от КСО , които продължават да работят, да заплащат половината от дължимите осигурителни вноски към НОИ, тъйкато те са получили пенсия, за която МВР заплаща по ЗМВР осигурителни вноски. Искаме да бъдат намалени и осигурителните вноски, които са неоснователни високи в размер на 74%"  коментира председателя на синдиката Атанас Тафков. 

Синдикатите искат също повишение на основната заплатас 20%, повишаване на стойността на ваучерите захранана 300 лева, качествени униформи и помощни средства, както и офис оборудване, тъй като голяма част от нещата консумативите полицаите си ги купуват сами. Полицаите ще се борят и за подобряванена условията на труд на служителите на българо- турската граница. 

Реформата в МВР! Всички са чували за нея, но никой не я виждалМинистър Рашков твърди, че е приключила на 98% , но на 12- ти полицаите са на протест