Тийнейджърите, заловени да рисуват графити на Данов хълм, са получили предупредителни протоколи. В петък вечерта двамата бяха задържани, докато "украсяваха" една от стените под телевизионната кула, изписвайки със спрейове имената на Тупак и съкращение от известна песен. 15-годишните младежи без да се тревожат, че вандалстват върху едно от емблематичните места на града, бавно и методично щарели по стената, когато възмутени граждани подали сигнал в полицията. 

На място веднага пристигнал патрул на Общинска полиция, който заварил вандалите на местопрестъплението заедно с няколко флакона спрейове. Те са отведени в полицията, където са им съставени предупредителни протоколи. 

Случаят е докладван на прокуратурата, но от там са преценили, че на двамата ученици не може да бъде търсена наказателна отговорност и са ги препратили към Детска педагогическа стая. 

Във Второ районно са били извикани и родителите на двамата художници, които обещали със собствени средства да почистят каменната стена. Младите артисти, които са възпитаници на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" , са обещали занапред да пазят паметниците на културата, каквото всъщност е и Сахат тепе. 

 

TrafficNews ще продължи да следи случая, за да разберем дали действително родителите на младежите ще изпълнят обещанието си. 

 

Почитатели на Тупак си тръгнаха от Сахат тепе с полицейски ескортОбщинска полиция задържа тийнейджърите, докато "украсяват" с графити стара стена на тепето