Контейнерите на Младежкия хълм, които преливаха от боклуци и пространството около тях са почистени. Днес TrafficNews, публикува материал, в който показахме как изглежда мястото два дни след приключването на фестивала „Food Park Festival”.

Сигналът бе получен от наш читател, който твърдеше, че контейнерите са били препълнени с отпадъци, а покрай тях е имало над 20 чувала с боклуци, миризмата е била непоносима и отпадъците са се разпилявали из целия хълм в продължение на два дни.

След фестивала на Младежкия хълм: Контейнерите преливат от боклуци, има зарязани над 20 чувалаНеприятната гледка вече втори ден тормози пловдивчани

В отговор на публикацията, днес от ОП „Чистота” изпратиха писмо до нашата медия, което гласи:

По повод публикацията от тази сутрин „След фестивала на Младежкия хълм: Контейнерите преливат от боклуци, има зарязани над 20 чувала“ от ОП „Чистота“ заявяват:

Контейнерите и събраните в чували отпадъци след състоялия се през уикенда фестивал на Младежкия хълм своевременно са обслужени. Почистено е и цялото пространство около тях, категорични са от „Чистота“. От общинското предприятие изпращат и актуални снимки на контейнерите, за които се твърди, че „преливат от боклуци“.