Полети между Пловдив и Дъблин пуска авиокомпания Ryanair. Те започват от октомври 2021 година и ще се изпълняват два пъти седмично. От Пловдив може да се лети и до Лондон. 

През юли превозвачът повиши прогнозата си за броя пътници. През 12-те месеца до края на март 2022 г. Ryanair прогнозира между 90 млн. и 100 млн. пътници. През предходната финансова година общият брой пътници бе едва 27,5 млн., отблелязва money.bg. Очаква се през периода март 2022 - март 2023 г. Ryanair да надхвърли нивата от 149 млн. пътници, отчетени през 2019 г.

Нискобюджетната компания успява да расте благодарение на колапса на някои конкуренти и съкращението на капацитета за кратки европейски полети.

„Мога да обявя, че положените от мен усилия за развитието на летище Пловдив започнаха да се реализират успешно. Бизнес стратегията, която започнах през 2019 г., която продължи и през 2021 г. , като нейната реализация беше забавена от пандемията за известен период , но въпреки тази непредвидена ситуация успях да доведа до успешен край този бизнес проект. Южна България не само, че заслужава, но има и естествена нужда от работещо летище. положих много усилия, за да поставим Южна България на картата на Европа. Това е само малка част от добрите новини, които може да очаква региона”, каза Спас Шуманов, бивш изпълнителен директор и настоящ член на Съвета на директорите на Летище Пловдив.