Неправилното паркиране на ул. „Д-р Г. М. Димитров” пред Военен съд- Пловдив продължава, сигнализира читател на TrafficNews.  Припомняме, че след сигнал на граждани, медията ни бе публикувала материал относно проблема. Още тогава от Община Пловдив увериха, че са запознати със случая и обръщат специално внимание на сигналите за неправилно паркиране. От пресцентъра заявиха дори, че се поставят постоянно глоби на нарушителите.

Пловдивчанин сигнализира за системни нарушения при паркирането в центъра на ПловдивОт Общината твърдят, че всеки нарушител е санкциониран

Четири месеца по-късно обаче, наш читател отново се обърна към TrafficNews. Той твърди, че  проблемът не е  решен и контрол няма. По думите му, всеки спира където иска, а глоби към нарушителите също няма. Мъжът разказа, че проблемът идва от служителите на Военен съд-Пловдив. Въпреки множеството сигнали, които е подавал, той твърди, че полицията просто предупреждава собствениците на возилата, след това те местят автомобилите за кратък период, и по-късно отново ги паркират на забраненото място, но без да им бъдат наложени глоби.

TrafficNews се свърза с началника на Общинска полиция- главен инспектор Тодор Боюклийски, който отрече категорично тезата, че няма контрол над проблема от страна на полицията. Боюклийски допълни, че е добре запознат с казуса и присъствието на служители на МВР не липсва. По думите му единственият вариант някой да не бъде санкциониран шофьор, е ако автомобил е спрял за броени минути, за да влезе в административната сграда.  

Нека всеки гражданин да сигнализират при всяка нередност на телефон 112.