Водачи на автомобили рушат участъка на новоизградената пешеходна зона, която беше разбита в района на Водната палата. За това сигнализираха читатели на TrafficNews, които заявиха, че най-редовно засичат автомобили, които преминават през неасфалтирания участък, където се намира велоалеята и рушат бордюрите.

„Искам да споделя разочарованието си от паркираните коли на бул. „Марица”. Шофьорите погазват тротоарите и преминават през чакъла, след което паркират колите си. Неслучайно обаче има заграждения, които да възпрепятстват това, но те очевидно не пречат на шофьорите да паркират там, където им е удобно. Съобразявайте се!”, пишат читателите ни.

Припомняме, че ремонтът се реализира след като бяха  разрушени площите, останали като спомен от неосъществилия се Пробив до Водната палата в Пловдив. За да добие мястото предишния си облик трябваше да бъде изграден паркингът, както и подстъпите към него.

Положена е и почва за растителност, конструкцията на велопаркинга също е монтирана. Готова е и настилката на алеята, която отвежда до пешеходния тротоар на моста над река Марица. Ремонтът се извършваше по проекта, който е бил изготвен още при изграждането на участъка. 

"И въпреки, че все пловдивчани настояваме градът ни да е хубав, спретнат и поддържан, докато ние самите не започнем да се грижим за него и да обръщаме внимание на подобни детайли, оправия няма да има!", коментират още пловдивчани.

Споменът от Пробива до Водната палата - на път да бъде заличенВъзстановяването на разрушения участък е към своя финал, но на мястото липсват работници