Продължава безобразното паркирането между Военна болница и кръстовището на Сточна гара на бул. „Христо Ботев” . Читател на TrafficNews неведнъж е сигнализирал за редовното паркиране, което е забранено. Има поставени знаци, но никой не ги спазва.

„Защо ги има изобщо? Всеки, ама абсолютно всеки спира в това каре.”, пита читателят.

Припомняме, че в средата на лятото медията ни отново писа за този проблем, чието решение остава неясно. Предвид натоварения трафик по булеварда паркираните коли пречат на движението. В същото време обаче е налице и фактът, че има недостиг на паркоместа в града.

Свързахме се с Общинско предприятие „Организация и контрол по транспорта”, откъде заявиха, че участъкът е в действителност забранен за паркиране, а контролът - занижен. Именно затова очакват по-строг контрол от страна на КАТ.

Миналата година ОКТ са опитали да намерят компромисен вариант и са поставили табела, която позволява спирането преди 7.30 часа сутринта и след 19 вечерта, за да могат жителите да намират места за паркиране.

Участъкът е с предпоставка за пътни инциденти, защото, освен че минават седем линии на градския, които едва успяват да спират на спирките, има и пешеходна пътека, по която постоянно пресичат хора.

Бул. "Христо Ботев" се превърна в денонощен паркинг, глобите не спират пловдивчаниУчастъкът е с натоварено движение и има предпоставки за инцидент