Пловдивчанин сигнализира, че от двете страни по бул. "Христо Ботев" между Военна болница и бул. "Източен" - "МакДоналдс" денонощно има паркирани коли, въпреки забранителния знак за престой и паркиране. На изпратената снимка ясно се вижда поставеният знак, който видимо не се спазва.

В тази връзка се свързахме с ОП „Организация и контрол по транспорта”, откъдето казаха, че участъкът в действителност е забранен за паркиране и престой, а борбата на общинското предприятие с този факт продължава вече с години. Миналата година са опитали да намерят компромисен вариант и са поставили табела, която позволява спирането преди 9 часа сутринта и след 19 вечерта, за да могат жителите да намират места за паркиране.

Оттам допълниха още, че участъкът е с предпоставка за пътни инциденти, защото, освен че минават седем линии на градския, които едва успяват да спират на спирките, има и няколко пешеходни пътеки, по които постоянно има пресичащи. Общинска охрана се бори с проблема, но засега участъкът няма да влезе в обхвата на "Синя зона".