Петорна психиатрична експертиза, направена от варненски психиатри "закова" 38-годишният Владимир Василев, обвинен в убийството на Станимир Иванов – Стамбето. Василев подсъдим за това, че на 24 март 2021 година умишлено е умъртвил Станимир Иванов – Стамбето в офис за бързи кредити в Стара Загора.  Пострадалият работил от няколко години за собственика на фирмата,  а убийството е извършено със законно притежаван пистолет.

След като първата експертиза, изготвена в Стара Загора, бе опровергана от петорната, защитата поиска нова петорна. Петима психиатри са излезли със заключение, че по време на стрелбата Васил не е бил в състояние на афект. 

Станимир Иванов, който е с дебело криминално досие, бе  убит с два куршума в главата. Трагедията се е разиграла в центъра на града, на ул. "Цар Симеон Велики" 142. Стамбето имал среща с братята Владимир и Милен Младенови Василеви, с които имал общ бизнес от няколко години. Той се занимавал с текущата дейност в петте заложни къщи на братята. Влязъл минути преди 17 часа, заедно с управителката на къщите - Десислава, с която живеели на семейни начала. Младенови изпратили Десислава да вземе някакви документи от един от офисите и тримата останали сами в сградата. Малко по-късно на 112 е получен сигнал за убит мъж на въпросния адрес. Когато полицаите отишли на място, Владимир  предал оръжието си и заявил, че той е застрелял Иванов след скандал. Двамата братя са имали разрешителни за късоцевно огнестрелно оръжие. Заради дебелото си криминално досие, Иванов не е имал право да носи огнестрелно оръжие и такова не е открито у него. Според окръжния прокурор на Стара Загора Димо Атанасов убитият е имал в себе си нож, който обаче не е използвал.

Записи от охранителните камери в момента на убийството обаче няма. Според показанията на шофьора на началника самият той ги е изключил по нареждане на Владимир същия ден, около 17. 00 ч.  

Познати на извършителя  и жертвата са категорични, че в случая няма как да става дума за самозащита. Владимир не за първи път проявявал публично агресия.

Балистична експертиза: Вторият изстрел в тила на Стамбето е бил контроленТова опровергава защитната теза на обвинения в убийство лихвар

Психиатри за убиеца на Стамбето - стремеж да подчинява другите, склонност към незачитане на нормитеДелото срещу Владимир Василев продължава