Рядко управлението на едно служебно правителство минава без масови рокади в МВР и смени на директори на областни дирекции. Новият служебен министър Иван Демерджиев смени ръководството на Главда дирекция Национална полиция и шефът на Гранична полиция, но отхвърли обвиненията на предшественика си Бойко Рашков, че провежда чистка в министерството. 

Никой не е уволнен в МВР, направихме минимални премествания", коментира Демерджиев в отговор на критики на Рашков. Имайте предвид, че има 53 хиляди човека в МВР, ние сме преместили няколко човека, причините са изцяло професионални, преценка на възможностите те да бъдат полезни в конкретната ситуация, посочи служебният вътрешен министър. "Крайната преценка е моя, аз стоя зад нея, всеки, който ме познава, знае, че никой не може да влияе на решенията ми“, заяви Демерджиев.

Директорът на Главна дирекция "Национална полиция" Венцислав Кирчев е освободен от поста, а на негово място бе назначен Атанас Илков. Последният бе начело на пловдивската дирекция, но бе изпратен в Кърджали след като стана ясно , че на 5 км от Пловдив повече от година нелегална фабрика е бълвала рекордни количества цигари.  Кирчев се прочу с ареста на Бойко Борисов, обявен от съда за незаконосъобразен. Илков пък с неуспешната акция в Лясковец, при която беше убит спецкомандоса от СОБТ Емил Шарков.

До момента Илков беше в т.нар. звено за подпомагане на изборите. Сега мястото му заема Кирчев.

На този етап няма сменени областни директори. Това обаче едва ли е изненада, тъй като по-голяма част от тях бяха назначени при предишните служебни правителства на Радев и са кадри на неговите съветници. Така че, по тази линия едва ли можем да очакваме изненади поне до първите избори. /Засега малцина от партийните играчи вярват, че след изборите през октомври, ще може да бъде съставено редовно правителство/. 

В Пловдив засега също не се очакват кадрови промени. Възможно е да бъде реализирана една от прогнозите, направени през есента, а именно, че началникът на Второ РПУ Георги Машонов  може да оглави областната дирекция в Пазарджик. Неговата съпруга бе в депутатската листа на "Продължаваме промяната" за Пловдив - град.