Районен съд - Плвдив отложи делото срещу Георги Георгиев - обвинен , че е обезобразил 18- годишната Дебора с макетно ножче. Делото се гледа в Пловдив, след като всички съдии от Стара Загора си направиха отвод. Двама прокурори от Районна прокуратура Стара Загора бяха в Пловдив за процеса.

Съдът обаче отложи делото за друга дата, защото адвокатите на обвиняемия Георги не се явиха на днешното заседание. Причина стана това, че единият присъства на друго дело днес в Стара Загора, а другият е сполетян от неочакван здравословен проблем. Адвокатът на Дебора, Симеон Даскалов, поиска от съда да бъде назначен служебен адвокат на обвиняемия мъж, за да не се изпадне в подобна ситуация и да не се шиканира процесът.

Пострадалото момиче, което вдигна цяла България на протести, не пожела да коментира нищо свързано с делото. При влизането на Георги тя го погледна, но бързо оттегли погледа си от него.

Припомняме, че на предходното заседание делото  бе върнато на  Районна прокуратура – Стара Загора за отстраняване на допуснати съществени процесуални нарушения в хода на досъдебното производство.  Сега пропуските по обвинителния акт са премахнати и всичко е наред, коментираха след заседанието от държавното обвинение.

Делото срещу младия мъж вероятно ще протече по общия ред, като ще бъдат изслушани множество свидетели и вещи лица. 

В предходното заседание Дебора Михайлова бе поискала 200 000 лева от Георги Георгиев за причинените ѝ имуществени и неимуществени вреди. Желанието ѝ обаче не беше уважено от магистратите, за да не се затрудни производството.