Денонощен имунизационен кабинет ще бъде разкрит днес в Пловдив. Той се намира в ДКЦ "Пълмед" и всеки желаещ ще може да се ваксинира срещу COVID-19 там без предварително записване. Това съобщи за TrafficNews д-р Аргир Аргиров, зам.-директор на РЗИ-Пловдив.

„Раздали сме над 3000 ваксини на личните лекари и ДКЦ-тата в Пловдив. Не сме спирали процеса на ваксинация. Само в събота и неделя сме имунизирали 800 човека. Това е причината наличните количества да намалеят и да има липси при някои лични лекари, но не са изчерпани”, обясни д-р Аргиров.

До края на седмицата се очаква нова доставка на препарата на „Модерна”. Все още обаче не е ясно колко дози ще получи Пловдив, тъй като ваксините се разпределят в София спрямо получените количества.

Припомняме, че от вчера пет общински лечебни заведения осигуриха “зелен коридор” за желаещите да се ваксинират. Те са определени със заповед на Областния кризисен щаб. Това са ДКЦ 1 ( пл. „Понеделник пазара”№ 5) , ДКЦ 2 (  бул. ”Шести септември” № 110) , МБАЛ „Свети Мина” (ул.”Иван Вазов”№ 59), МБАЛ ”Свети Пантелеймон” (бул.”Никола Вапцаров” № 59)  и ДКЦ 5,  с (ж.к.”Тракия” ул.”Съединение” №42).

„Зелените коридори” са от 10.00 до 15.00 часа, но управителите на лечебните заведения са поели ангажимент, че при необходимост работното време ще бъде удължено, ако има чакащи хора.