Нова млечна кухня в район „Централен” откриха градоначалникът Здравко Димитров и районният кмет Георги Стаменов. Тя се намира на ул. „Весела” и е към реновираната детска градина с пари от Европа - „Детски смях”.

„Направи се кардинален ремонт на кухнята, заедно със забавачката по „Региони в растеж”. Ние успяхме да я оборудваме и от днес родителите могат да ползват услугите й. Тя ще е за 100 деца  - от 10 месеца до 3 години. Цената на купона е 1 лв., като останалите средства се дофинансират от Община Пловдив. За сравнение частните кухни от тристепенно меню са около 5 лева. По този начин подпомагаме младите семейства, както и здравословното хранене на децата по рецептурник от Министерството на здравеопазването”, каза Стаменов.

Това е четвъртата млечна кухня, която се реновира в Пловдив през последните години, като най-скоро обновените са на ул. „Ген. Данаил Николев”, както и „Богомил”. Последната зона, която не е обхваната по подобен пункт е в „Съдийски”. Скоро обаче се очаква и там да има нова кухня, като тя ще бъде изградена заедно с детските ясли на ул. „Стоян Михайловски”.