Освен с левкемията 28-годишният Димитър Друмев от Пловдив води битка и с COVID-19 и повече от всякога се нуждае от нашата помощ.

„Преди няколко дни Димитър приключи втория курс химиотерапия, след която е почти без имунитет, и показателите му се следят строго от лекуващите лекари. Благодарим за бързото реагиране на целия екип, който се грижи за него! Заради слабия имунитет не е ясно кога ще пребори COVID-19 и ще даде отрицателен резултат. Ние продължаваме да поддържаме контакт с екипите в Германия”, съобщиха близките на момчето.

Припомняме, че през септември 2018 г. младият мъж чува диагнозата хронична миелоидна левкемия. Започва веднага лечение с тирозин киназни инхибитори, които контролират заболяването, но не постигат желания ефект. През месец януари тази година Димитър започна да изпитва нетърпими болки в главата, придружени с отпадналост и гадене. Посети редица невролози в София, както и спешния кабинет в Токуда и от всички лекари поставената диагноза беше "тензионно главоболие".

Следват 3 мъчителни седмици лечение за "тензионно главоболие", разбира се, без резултат. Докато не се озова отново в болница Токуда, където след редица изследвания се оказва, че Димитър е с бластна криза на левкемията. Спешно е изпратен във Варна за лечение, където е проведен втория курс на химиотерапия. Следваща стъпка от лечението е трансплантация на стволови клетки в Германия.

Необходимите средства за лечението, съпътстващите го разходи и последващите процедури до момента възлизат на около 400 000 евро - сума, която е непосилна за него и неговите близки без вашата подкрепа.

Стотици музиканти запяха в подкрепа на Димитър от ПловдивОстава още малко до първата сума, която ще позволи на 28-годишното момче да започне лечението си в Германия

Начините, по които можете да подкрепите Димитър са следните:

- чрез PayPal: dim.drumev@gmail.com

- чрез превод по дарителската му сметка

IBAN: BG35STSA93000027867463

BIC/SWIFT: STSABGSF

Банка ДСК

Титуляр: Димитър Крумов Друмев

Адрес: Петко Д. Петков 23, Пловдив, ПК 4000

 

На няколко места в града вече има поставени и дарителски кутии:

Верига магазини в Пловдив постави дарителски кутии в подкрепа на 28-годишния ДимитърКутиите за дарения са по инициатива на майката на младежа и с добрата воля на собствениците на "Бахарика"

Вълна от съпричастност към 28-годишния Димитър от Пловдив, който страда от левкемияСамо за няколко дни са събрани 112 000 лв.