Блъснатата 53-годишна жена в Анево има фрактури на крайниците и предстои да и бъде извършена операция. От болницата в Пловдив съобщават, че в момента е в реанимацията и в съзнание.

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът вчера следобед, като тя е била с 2-годишното си внуче, което е починало на място при инцидента. Те са пресичали на нерегламентирано за това място и за блъснати от 72-годишен шофьор.

Жената е отивала да посрещне другото си внуче от училище, а шофьорът е пътувал към София. Той разказал, че пред него е имало друг автомобил и е нямал видимост. На този пътен участък няма никакви знаци и пешеходна пътека.

 „Опитахме се да окажем помощ на детето, но за съжаление не успяхме. Инцидентът е нелепа история, но всеки ден тук има пикови моменти, трафикът е много интензивен и постоянно са под заплаха преминаващите. Трябва да се поставят най-малко пешеходни пътеки“, коментира Стоян, който е първият притекъл се на помощ за блъснатите баба и внуче.

Кметът на Анево: Десетки пъти писах на институциите за поне една пешеходна пътекаВ участъка на трагедията в селото няма никакви знаци и обозначения