Остава критично състоянието на 53-годишната жена, която беше блъсната вчера в сопотското село Анево.  Жената е с множество счупвания и наранявания и е настанена в реанимацията в пловдивска болница.

Както TrafficNews.bg съобщи, инцидентът вчера следобед, като тя е била с 2-годишното си внуче, което е починало на място при инцидента. Те са пресичали на нерегламентирано за това място и за блъснати от 72-годишен шофьор.

Жената е отивала да посрещне другото си внуче от училище, а шофьорът е пътувал към София. Той разказал, че пред него е имало друг автомобил и е нямал видимост. На този пътен участък няма никакви знаци и пешеходна пътека.

 „Опитахме се да окажем помощ на детето, но за съжаление не успяхме. Инцидентът е нелепа история, но всеки ден тук има пикови моменти, трафикът е много интензивен и постоянно са под заплаха преминаващите. Трябва да се поставят най-малко пешеходни пътеки“, коментира Стоян, който е първият притекъл се на помощ за блъснатите баба и внуче.

Шофьорът е разказал, че в момента на инцидента той не е имал видимост, тъй като пред него се е движел друг автомобил.

Кметът на Анево също заяви, че многократно е писал писма до всички възможни институции, за да се поставят пешеходни пътеки.

„Мястото е изключително натоварено. Надявам се, че след инцидента най-накрая ще се вземат необходимите мерки“, заяви той пред Нова телевизия.

Трагедията в Анево: Бабата с дете на ръце и куче е пресичала, когато колата връхлитаШофьорът твърди, че е нямал никаква видимост