Ремонтът на Околовръстното шосе на Пловдив все пак ще се случи! От фирмата изпълнител  „Европейски пътища”, които имат договор с АПИ за пътната поддръжка, са внесли уведомление, че искат да започнат дейности във вторник.

Това се случва по-малко от месец,  след като от компанията заявиха, че спират ремонтите в Пловдивска област заради липса на яснота относно финансирането. Причината е, че в актуализацията на бюджета не влязоха пари  за разплащане със строителните фирми. Компанията пък изтегли  техниката си от пътя Първомай – Асеновград, но довърши Карловско шосе.

„Европейски пътища” са входирали искане за временна организация на движението, като искат да започнат следващия етап от кръстовището на Първенец до Пещерско шосе. Плановете на фирмата са до края на септември да завършат целия път – до АМ „Тракия”. Тогава изтича и анексът, който бе подписан между АПИ и фирмите за поддръжка на пътната мрежа.

 

"Европейски пътища” изтегля техниката от пътищата в Пловдивско, Околовръстното – пак няма да стартираНе е ясно какво ще се случи с поддръжката на пътищата от републиканската пътна мрежа