С пъстро тържество НУ „Христо Ботев“  в район „Северен“ отбеляза своя патронен празник, който премина под мотото „Страниците оживяват“.Темата на празника бе свързана с иновативния проект на училището „Вдъхновени от книгите“.

Ученици рецитираха откъси от популярни детски произведения, изпяха песни-„Вълкът от приказките“, „Тичайте, тичайте“, „Празник“ и „Браво, браво“. Виртуозно изпълнение на пиано прозвуча от младия талантлив възпитаник на НУ „Христо Ботев“  Борис Дюлгеров от IV „Г“ клас с класен ръководител Виолета Иванова.Представена бе и мини театрална постановка „Малкият принц“ от Антоан дьо Сент-Екзюпери.

В богатата програма присъстваше български фолклор в изпълнение на ученици от II клас.На празника имаше и красиви танци- акробатичен рокендрол.

Финалът на прекрасното тържество бе даден с песента „Детска планета“ в изпълнение на Велина Сарелска от III „Б“ клас с класен ръководител Светла Шопова.

„Приветствам  НУ „Христо Ботев“ с патронния им празник. На учениците пожелавам да пазят традициите на родното училище, да  бъдат упорити в учението и да разширяват границите на познанието.На преподавателите- да даряват грижи, знания, опит, но и човешка доброта на техните възпитаници!“, каза кметът на район „Северен“ Стоян Алексиев, който бе специален гост на тържеството.

„Поздравявам учениците, целия педагогически колектив и родителите от училището за успехите, за завоюваните медали и отличия на международни и наши форуми, състезания и олимпиади.Отличените ученици са наградени с грамоти от училището за постиженията им.Пожелавам им много здраве и сполука!“, отбеляза в словото си директорът на НУ „Христо Ботев“ Иван Пенев.

Сред гостите на събитието бе и заместник-кметът в Община Пловдив Георги Титюков.