Инспектор Иван Петков е новият началник на Пето районно управление. Той е встъпил в длъжност от днес със заповед на директора старши комисар Георги Чергов, който го представи пред състава на районното в присъствието на заместника си комисар Димитър Събчев.

Инспектор Иван Петков е роден през 1987 година. Непосредствено след завършване на Академия на МВР през 2011 година започва работа като младши разследващ полицай към отдел „Досъдебно производство” при ОДМВР – Пловдив. От март 2013 година е преназначен като разузнавач в сектор „Криминална полиция” на Трето РУ. Същата позиция заема и в периода от 2015 до настоящия момент в отдел „Криминална полиция”, като основаната линия на дейността му е свързана с престъпленията против личността.

Той заема мястото на досегашния шеф на районното Иван Чочков, срещо който е започната проверка след сигнал, че се е опитал да окаже въздействие върху служители на КАТ. Той бе  засечен да шофира с над 100 км/час по пловдивски булевард.

Директорът на полицията назначи проверка по случая с полицейския началник - джигитВ зависимост от заключенията, ще бъдат предприети необходимите мерки, коментираха от пресцентъра

Скандалът с полицейския началник, карал със 100 км/час - безславен край на една образцова кариераПредстоят назначения в сектор Икономическа полиция, РУ - Раковски и Труд

За проявено старание и професионализъм при изпълнение на служебните си задължения многократно Петков е получил отличия от ръководството на МВР и на дирекцията.

Припомняме, че от няколко дни продължават назначенията по районните управления. Вчера главен инспектор Александър Костадинов пое управлението на  Първо РУ в Пловдив, а Четвърто РУ оглави главен инспектор Деньо Грозев. Главен инспектор Венелин Костов бе назначен за началник на РУ - Стамболийски, а миналата седмица бе назначен Красимир Нешев като начлник на сектор "Пътна полиция" - Пловдив.

Венелин Костов оглави районното в Стамболийски, ще връща доверието на местните хора в полициятаНачалникът бе представен пред състава от директора на ОД МВР ст. комисар Георги Чергов.