Главен инспектор Венелин Костов днес бе назначен за началник на РУ - Стамболийски. До този момент той оглавяваше Трето районно в Пловдив. Той поема поста, след като предишния титуляр Ангел Керпиев бе отстранен от работа, заради образуваното срещу него дисципилнарно производство заради аради допуснати нарушения при разследване на убийството на Димитър Малинов. 

В стъпителните си думи Чергов изтъкна професионалните качества на главен инспектор Венелин Костов и изрази благодарност за проявената от него готовност да изпълни отговорната задача да възстанови доверието на местната общественост към работата на полицията. "Като досегашен началник на Трето РУ главен инспектор Костов е доказал високия си професионализъм и воля да се справя с предизвикателствата в службата. Има пълната ми подкрепа да създаде свой екип и необходимата организация, с която и РУ-Стамболийски да повиши ефективността си", бе категоричен директорът.

В допълнение той изрази надежда, че занапред служителите на районното управление ще успеят да променят линията на работата си като покажат по-висока мотивация, дисциплина и старание в изпълнение на ежедневните задачи. Сред набелязаните към състава изисквания бяха и внимателното разглеждане на всеки един отделен сигнал или случай и извършаване на качествена и срочна проверка. Не на последно място бе изтъкнато и очакването служителите да намерят правилен подход, за да превъзмогнат породилото се отношение към тях в резултат на ситуацията в село Цалапица. Директорът гарантира пълно съдействие за разрешаване на служебни въпроси и проблеми, в т.ч. кадровата обезпеченост и подобряване на материално-техническата база.

Пред колегите си главен инспектор Венелин Костов подчерта, че поемайки поста ще положи всички усилия да изведе РУ - Стамболийски на челни позиции по всички показатели сред останалите подразделения на пловдивската дирекция на МВР. Той бе категоричен, че в работата си изцяло ще се базира на качества като отдаденост и професионализъм, както и спазване на принципа на субординацията.

Миналата седмица бяха назначени нови началници на "Пътна полиция" - Красимир Нешев и на РУ - Хисар Асен Солаков, който оглавяваше Първо районно. На негово място временно е назначен Александър Костадинов, който бе служител на БОП.