На 89 години ни напусна известният пловдивски акушер-гинеколог д-р Евгения Бойкинова. Тъжната новина съобщи нейната дъщеря и ръководител на катедрата по инфекциозни болести, паразитология и тропическа медицина към МУ-Пловдив и началник на Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ „Св. Георги” доц. Олиана Бойкинова.

д-р Евгения Бойкинова бе изключителен лекар и специалист и е известен на пловдивската общественост акушер-гинеколог. В първите години от трудовата си практика тя е работила в Смолян, където оставя дълбока следа, а фамилията  Бойкинови е почитана и до ден днешен. След това продължава дълги години да практикува професията си във Втора градска болница.

„Няма човек, който да не обича майка ми. Тя беше изключително енергичен човек. Беше готова да помогне на всеки и практикуваше с изключителна любов професията си. Нямаше лекари и пациенти, които да не я  боготворяха. Беше страхотен родител, аз и брат ми сме отгледани с  много обич  и всеотдайност. Една светла личност си отиде, един достоен човек , лекар и родител!” Сподели пред TrafficNews нейната дъщеря Олиана Бойкинова.

Екипът на TrafficNews изказва искрени  съболезнования на семейството!