Шофьори си направиха безплатен паркинг на пловдивски булевард. Става въпрос за района на бул. „Княгиня Мария Луиза” до Малката базилика. Масово водачите паркират между спирката и преди знака за „Синя зона” в района. На практика по този начин няма как да им бъде сложена скоба и да бъдат глобени, тъй като те паркират преди знака, който е само на 20 метра от тях.

Най-вероятно целта е да се избегне заплащане на такса за Синя зона, споделят читателите ни, които сигнализираха за въпросната практика.

Неправилното паркиране по булевардите в Пловдив продължава да се демонстрира с пълни сили, като друга причина за това е да спестят 20-30 метра ходене пеш, тъй като в близост има банкови институции и други обекти.

Оказва се, че на тези коли не може да се сложи скоба, но подлежат на глоби от Общинска полиция и репатриране. Те обаче се надяват да избегнат тези санкции, тъй като са "за малко". 

Масовата практика на шофьорите може да се забележи и на голяма част от пловдивските булеварди, сред които „Шести септември", „Княгиня Мария Луиза", „Съединение", „Освобождение", „Христо Ботев" и други.