Стотици „арестувани” коли гният с години на служебния паркинг на КАТ в Пловдив. Смазани до неознаваемост, превозните средства са се превърнали в тъжен спомен от катастрофалното минало.

Коли престояват с години, а много от служителите на КАТ споделят, че някой от „експонатите” са на над 20 години.

И до ден днешен спомена за едни от най-големите трагедии в Пловдив и областта витаят зад административната сграда на Пътна полиция под тепетата.

На катаджийския паркинг колите могат да престоят и с години, тъй като се водят веществени доказателства по най-различни престъпления или след пътно-транспортни произшествия. По много от случаите текат още досъдебни или съдебни производства, а по други жалвания по висшите инстанции.

Има и такива, които са забравени дори от Бога.

През годините е имало случаи, в които возилата са ставали обект на кражба. Чистачки, кабели или друг ценен метал е изчезвал, макар сградата и двора на КАТ да са опасани с камери.

Сред „експонатите” в музея на трагедията е смачкания опел, в който загинаха майка и дъщеря край село Скутаре.  Турски гражданин, който бил зад волана на лек автомобил “Ауди” с немска регистрация ,предприел неправилно изпреварване и навлязъл в лентата за насрещно движение, където се блъснал челно в лек автомобил “Опел” 

Най-отпред на паркинга е бусът, който се вряза в БМВ-то на зам.-кметицата на Кричим. Жестокият инцидент стана на Бъдни вечер 2017 година. В него загинаха зам.-кметът на Кричим - Нурджан Ристемова и двете й деца - на 6 и на 15 години. Две седмици по-късно в пловдивска болница издъхна и съпругът й – Ерол.

Тогава шофираното от Ерол семейно БМВ се блъсна челно в бус, натоварен с дърва. Запис от камера показа, че бусът има вина за мелето. На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то. Ерол направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар.

Запис от камера показва: Камионът виновен за смъртта на зам.- кметицата на Кричим и децата й

Една от най-големите трагедии  на пътя бе мелето на 28 март на пътя Пловдив - Скутаре. Четирима бяха убити от 20-годишен шофьор. Водачът, управлявал БМВ с пловдивска регистрация, навлязъл в лентата за насрещно движение и се ударил челно в Сеат с кърждалийска регистрация. Намясто загинаха 31-годишният водач на втората кола и негови спътници, на 28, 49 и 54 години. Сред жертвите бяха баща и син.

Баща и син са сред загиналите в касапницата с 4 жертви край Пловдив

Една от интересните находки в паркинга е аудито, с което плеймейтката Марешка Бардем, известна с участието си в риалити формата „Игри на волята” катастрофира на АМ „Тракия“.  Припомняме, че инцидентът стана вчера, около 13:00 часа на 2.12.2019 година, на АМ „Тракия“, посока София между участъка км 108 и 109. Екипи на полицията, ЦСМП и пожарникари, веднага пристигнаха на мястото на произшествието и с помощта на специализирана техника извадиха шофьорката от колата. 

Марешка Бардем, която пострада при мелето на АМ „Тракия”, се оказа без книжкаОт полицията твърдят, че младата дама е с опасност за живота, докато тя публикува снимки в социалните мрежи

Смразяваща кръвта е гледката към фолксвагена с турска регистрация, в който загинаха четирима - три жени и дете на 2 годинки, а други трима бяха настанени в болнично заведение. Трагедията стана на 1 юли 2018 година на АМ Тракия в района на 107 км.  Лек автомобил Фолксваген Транспортер се удари в товарен Мерцедес 317 . 

Автомобилът ковчег от магистралата край Пловдив – смачкан до неузнаваемост СНИМКИ+ВИДЕО