Запис от камера показва, че жестоката катастрофа на Бъдни вечер, при която загинаха зам.- кметицата на Кричим инж. Нурджан Ристемова и двете й деца на 6 и 15 г., е станала по вина на водача на камиона. Това съобщиха пред "24 часа" източници, близки до разследването.

На лентата се виждало как товарното возило навлиза в платното, където се е движело БМВ-то, шофирано от съпруга на Ристемова - Ерол Шерифов. Той направил маневра наляво, тъй като вдясно била оградата на оризарната. В това време камионът се върнал в своята лента и последвал челният удар. Очаква се и автотехническата експертиза ще потвърди механизма на катастрофата. До ден-два трябва да излязат резултатите от пробите за алкохол и наркотици на двамата водачи. 46-годишният Ерол Шерифов, който загуби цялото си семейство, е в критично състояние в университетската болница "Св. Георги" в Пловдив.

Мъжът на зам.-кметицата е с множество травми и в кома. Настанен е в клиниката по анестезиология и активно лечение. Другият шофьор е с фрактура на единия крак и също е в УМБАЛ "Св. Георги". Той е на 31 г. и е от Пловдив.

Във фаталния ден Нурджан Ристемова, двете й деца и съпругът й се връщали от покупки от града на тепетата. Смъртта застигнала зам.-кметицата, сина й Джем и дъщеричката Шенай на разклона до с. Йоаким Груево. Хората в Кричим още са в шок от нещастието. "Загубата е огромна. Нурджан беше моя дългогодишна приятелка. Всички я уважаваха, защото бе честен и искрен човек. Не мога да си представя, че вече няма да я виждам в общината", каза шефът на местния парламент Ани Хаджиева.