Няма друг начин да се справим с пандемията. Ваксините са единствената възможност да продължим нормално живота си. Това сподели пред TrafficNews 38-годишната Гергана Попова, след като си постави първа доза от препарата срещу COVID-19 в изнесения пункт на РЗИ на входа на магазин „Метро” днес.

Жената и съпругът й – 46-годишният Дойко Китуков, използваха почивния ден, за да напазаруват и да се имунизират. И двамата са преболедували COVID-19 сравнително леко, но въпреки това решили да се ваксинират, за да са по-спокойни. Разчитаха изцяло на експертите от РЗИ да им препоръчат кой от препаратите да изберат. И признаха, че нямат абсолютно никакви притеснения относно ваксините.

„Притеснявам се само от убождането, иглата е много голяма”, пошегува се Дойко. Според него е възможно ваксинацията срещу коронавирус да стане задължителна, което било още един мотив да не отлага за последния момент.

На опашката пред пункта бе и 77-годишната Мария Атанасова, която бе дошла заедно с дъщеря си. Жената разказа, че й предстои поставяне на бустерна доза, тъй като от втората игла са минали вече шест месеца. „Няма нужда да се притесняват хората. Така е редно, ако искаме да сме здрави и ако искаме да отшуми този вирус”, смята пенсионерката.

Само за два часа днес в мобилния кабинет бяха поставени 50 ваксини. Масово обаче желаещите бяха за трета доза. Само няколко души днес дойдоха за първа игла. А така според медиците трудно ще се справим с наближаващата пета вълна на COVID-19.

Пунктът ще работи и утре от 10 до 18 ч. От 10 до 13 ч. мобилен ваксинационен пункт ще има и в село Маноле, община Марица.