Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов поздрави преподаватели, представители на културните институти и творческите формации по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май.

Той изпрати поздравителни адреси до всички  11 училища, 12 детски градини и 18 читалища. С уважение към успехите и упорития труд кметът подари на всички преподаватели в училищата и детските градини, както и на читалищните дейци цветен букет.

„ Община „Родопи” има заслужено основание да се гордее със своя принос към просветното дело, към културата и духовното израстване на поколения българи. Качественото образование, което получават в нашите училища и детски градини, развиване на таланти и културно наследство, което пазят читалищата на територията на нашите населени места, десетки  успешни деца и млади хора, творци и духовни водачи“, казва в поздравителното си слово Павел Михайлов.

Той подчертава, че 24 май е празничен за всички през целия живот, защото „почитта и смирението, с които ни зарежда Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност  са необясними, но всеки от нас ги усеща дълбоко в душата си.“

Здраве , вдъхновение и устрем към още наука и духовни измерения пожела Павел Михайлов на културните и просветни дейци.