Службите по сигурността в Пловдив ще бъдат преместени в бившето ДКЦ 6, след като се ремонтира сградата, съобщи кметът Здравко Димитров.  Идеята е от няколко години, но досега не се бе реализирала заради ковид ситуацията.

„В момента сградата е празна, предстои ремонта й, като има средства в бюджета, които обаче няма да стигнат. Относно как е била ремонтирана преди това – не ми се коментира, трябва да отиде се види в какво състояние е”, каза Зико.

В миналия мандат там трябваше да се направи  многоетажен паркинг и поликлиниката бе преместена в МБАЛ „Св. Мина”.  Кметът обаче заяви, че няма нужда от паркинг на ул. „Любен Каравелов” при положение, че наблизо е мол „Марково тепе”.

Сградата ще приеме Общинска полиция, Общинска охрана, Инспекторатът, както и центъра за видеонаблюдение. Той ще бъде надграден, като е очаква да се изградят сървъри и да се разположат камери на всички посещавани обществени места, както и натоварени пътни артерии.

Очаква се скоро да бъде пусната и обществената поръчка.

Пускат мегапоръчка в Пловдив за системи за паркиране, градски транспорт и видеонаблюдениеПревръщат бившата ДКЦ VI в център за наблюдение, местят общинска охрана и полиция в нея