Лекари от МБАЛ „Свети Мина“ дойдоха в общинския съвет, за да подкрепят управителя на лечебното заведение проф. Петър Петров. Изненадващо вчера в извънреден порядък, кметът Здравко Димитров предложи освобождаването на проф. Петров и назначаването на временно изпълняващ в лицето на икономиста Мария Горчева. Решението трябва да бъде взето на днешната сесия на местния парламент. В мотивите за рокадата е записано, че тя се извършва поради нестихващо напрежение между работещите в лечебното заведение и управителя проф. Петров.

Самият той заяви вчера, че е изненадан от предложението, като е научил от медиите за него. Той заяви, че откакто е начело на болницата от губещо дружество, тя е излязла на печалба, като ситуацията значително се е подобрила и за персонала.

Вчера е тръгнала и подписка в подкрепа на проф. Петров, а днес час от лекарите в негова защита дойдоха на заседанието на местния парламент.  Те обясниха, че не знаят за напрежение между синдикатите, персонала и управителя, като последният винаги се е опитвал да реши конфликтите още от самото им начало и откликвал на проблемите на персонала в лечебното заведение, което е от близо 200 души.

„Аз бях много шокирана, когато прочетох в медиите за рокадата, сме го очаквали. Не съм забелязала да има напрежение , не знам за никакъв конфликт. Болницата е изплатила дълга си и вече е на плюс – това е голям успех и не всеки може да го постигне. Винаги съм получавала редовно заплащането си и не съм била ощетена“, това заяви д-р Мария Бончева, която е лекар в отделението по вътрешни болести.

„Тук съм за да подкрепя проф. Петров, защото никога не сме имали конфликт с него, винаги ни е помагал и не знаем защо е организирано това цялото нещо по неговото премахване. Не сме видели и конфликти със синдикатите, с него сме обсъждали и най-дребните ни проблеми“, заяви и друг лекар от болницата.