С кулинарна експедиция украинците от Втори дом ще отпразнуват първата година на фондацията "Юкрейн съпорт енд реновейшън“. Кулинарното пътешествие по кухните на света ще стартира в петък ще продължи два дни. Дамите, намерили спасение от войната в Пловдив , ще представят  най-ярките и интересни традиционни ястия от украинската, българската, арменската, грузинската, турската, италианската (и не само) кухни. 

Празникът ще се проведе на улицата пред Втори дом. Гостите ще се насладят на пролетното слънце, а децата ще имат възможност да играят и да тичат в парка. По традиция гостите ще имат възможност да закупят ръчно изработени играчки, декорации, сладкиши и сувенири за спомен. 

От Втори дом канят всички приятели, дарители и доброволци  от 13:00 до 17:00 в петьк и събота! Децата ще получат тебешири, с които да рисуват по асфалта. 

Създателят на Втори дом Наталия Еллис призовава всички посетители, които имат луковици от прецъфтели пролетни цветя в къщи, да не ги изхвърлят, а де ги отнесат в дома, където ще бъдат засадени.