Териториалната дирекция на Комисията за противодействие на корупцията и  отнемане на незаконно придобитото имущество - Пловдив  остава без директор, след като никой от тримата кандидати не бе допуснат до следващия етап в конкурса,научи TrafficNews. Виктор Атанасов, Илиан Иванов и Красимира Атанасова минаха през първия етап на конкурса, но не бяха допуснати до интервю. Виктор Атанасов е инспектор в Комисията, а Илиан Иванов оглавяваше правния отдел на Община Пловдив по време на управлението на Иван Тотев. 

Преди седмица бившият шеф на БОП- Пловдив - Запрян Стоянов се класира на първо място в конкурса за началник отдел при ТД на КПКОНПИ. До назначаването на нов директор, което ще стане след обявяването на нов конкурс, той остава най- висшият ръководен служител в пловдивската дирекция и ще изпълнява длъжността директор. 

От юни 2017 година пловдивската дирекция на Комисията, която се оглавява от Сотир Цацаров,  действа без постоянно назначен ръководител. 

Бившите пловдивски шефове на НАП и БОП в надпревара за началнически пост в КПКОНПИТрима са допуснати конкурса за Директор на териториалната дирекция, 13- за началник отдели