Трима са допуснати конкурса за Директор на териториалната дирекция на Комисията за противодействие на корупцията  и
за отнемане на незаконно придобитото имущество - Пловдив и 13 - за длъжността Началник отдел в дирекцията, научи TrafficNews. Виктор Атанасов, Илиан Иванов и Красимира Атанасова са минали през първия етап на конкурса. Виктор Атанасов е инспектор в Комисията, а Илиан Иванов оглавяваше правния отдел на Община Пловдив по време на управлението на Иван Тотев. 

Любопитни кандидатури откриваме в списъка с кандидатите за Началник отдел. Сред тях са бившият директор на ТД на НАП - Пловдив Николай Брънчев и бившият шеф на БОП Запрян Стоянов. Брънчев влезе в аналите на НАП след като пет пъти бе уволняван, а съдът го възстановяваше на работа. Два пъти му бе отнеман достъпът до класифицирана информация, след аферата "Младо вино" за укриване на данни и невярна данъчна декларация. Брънчев кандидатства и за позицията Главен инспектор в Териториалния отдел. 

Запрян Стоянов пък се пенсионира наскоро и напусна МВР. Той е бил също началник в РУ - Труд, РУ - Асеновград и РУ - Първомай. През последните няколко години работата на пловдивските антимафиоти е обвита в мистерия и рядко се появяват официални резултати от техни операции. 

Сред кандидатите също са данъчният инспектор Денчо Денев, Магдалена Меретева - Чушкова, дългогодишен експерт в Комисията, Красимира Александрова, Веселина Гошева, Димитър Пампулов, Георги Милчев, Костадин Гетов - данъчен инспектор, Илияна Симеонова, Красимира Ипократова, Десислава Владимирова. 

В продължение на 4 години КП КОМПИ нямаше постоянен ръководител. Последният постоянно назначен директор там бе Костадин Баков, който напусна през 2017 година. При неговото управление седалището на Комисията бе преместено в нова сграда на бул. "Санкт Петербург" в Пловдив. След това инспекторите на ротационен принцип управляваха отдела, като всеки ръководеше дирекцията в продължение на 6 месеца. Обявеният през 2018 година конкурс пропадна. 

Изискванията към бъдещият директор на отдела са да има висше образование, степен магистър по право или по икономика, 5 години юридически или икономически стаж и да притежава или да получи разрешение за достъп до класифицирана информация до ниво "строго секретно". Съгласно чл. 10д, ал. 4 от Закона за държавния служител (ЗДСл), актът за назначаване се издава в 14-дневен срок от получаването на разрешението за достъп, когато не е представен такъв документ.

Преди провеждането на заключителното интервю, допуснатите до заключително интервю кандидати , трябва да минат през тест за лоялност. Кандидатите трябва да защитят концепция на тема „Стратегическо управление на Териториална дирекция Пловдив" . На 8 март всички трябва да се явят на интервю и резултатите от него, ще определят победителя.